5.17.2007

Voi fi eu primul blogger impuscat?

Cristi Roman a gasit unul dintre panourile noastre din Bucuresti si scrie aici despre el.

Mi-a atras atentia un comentariu care deja m-a pus pe ganduri avand in vedere ca in ultimele 2 zile am inceput sa primesc tot felul de amenintari care vin sub anonimatul Internetului. Mai in gluma, mai in serios, articolele despre Ceausescu au degajat foarte multe energii si de aici, calea catre primele amenintari a fost una scurta:

gabikoreanu, pe 17 Mai 2007 la ora 3:15 pm Said:
Ce e cu prostia aia de blog? Astia n-au minte. Arunca niste aberatii ca sa ia tara foc. Asta care a deschis blogul in cauza trebuie impuscat....

Chiar daca sunt o fire prietenoasa si deschisa, am inceput sa am temeri. Va marturisesc de asemenea ca de cateva zile am inceput sa primesc si SMS-uri cu id ascuns (am depus deja mai multe plangeri) si sper sa apuc ziua de 19 mai pentru ca vreau sa merg la vot!

In final, imi pun o intrebare: pe cine si de ce oare deranjeaza acest blog?

PRIN ACEST MESAJ II ROG PE TOTI COLEGII BLOGGERI SA MA SUSTINA - AMENINTARILE CU MOARTEA CHIAR NU SUNT FUNNY!!!

32 de comentarii:

Anonim spunea...

Hai sa nu exageram, Bogdan. Ne pierdem din credibilitate.

Anonim spunea...

o cauti cu lumanarea
ai grija!

Anonim spunea...

ei nah...
mare lucru - scapa tara de un prost!

Anonim spunea...

Bogdan, ar trebui sa fii atent pentru ca nebuni sunt peste tot.
Nu stiu cum ai ajuns in situatia asta, insa daca ai nevoie de ceva, just ask!

Anonim spunea...

da, sorry, voi cenzura partea aia, cred ca asa e normal sa fac, nu e normal sa se profereze asemenea cuvinte/expresii.

Anonim spunea...

astfel de comportamente ridica serioase semne de intrebare - cred ca o parte din vina o ai si tu pentru ca articolele acelea prea bat la ochi
pana la amenintari cu moartea ar fi cale tare lunga dar niciodata nu stii cat de sanatosi sunt astia de stau on-line

Anonim spunea...

voi ziaristii sariti de cur in sus cand va zice unu' "ciocu' mic".
nu te omoara nimeni, nu te mai plange ca o fata mare!

Anonim spunea...

Bogdan, imi permit sa fiu "funny" pentru ca ne cunoastem si stiu ca ai o vorba pe care o indragesti: "daca ai facut fapte bune, ajungi in rai" :)
Sunt de acord cu tine - astfel de comportament este deplasat si este de condamnat!

Continua sa scrii! garantez eu ca ai cititori care te apreciaza.

Anonim spunea...

PLATESTI SI TU PRETUL CELEBRITATII - AMENINTARILE NU OMOARA.

Anonim spunea...

n-a murit niciun blogger pana acum in lume din cauza scrisului si nu cred ca vei fi tu primul... relax si priveste in ambele directii inainte sa treci strada.

Anonim spunea...

SI TOTUSI, N-AR TREBUI SA ASTEPTAM SA SE INTAMPLE!

Frank Sellin spunea...

Amenintarile cu moartea niciodata nu sunt amuzante daca sunt facute de straini folosind acoperirea anonimului.

Dar sa va intrebati - cat de specifice sunt amenintarile? Exista vreun factor comun si specific intre ele?

Daca nu, sa rasuflati mai usurati. ;) Dar cum s-a spus mai sus: sunt si destul de multi nebuni pe Internet care nu si-au luat pilulele prescrise zilnic, din pacate.

Sa fiti sanatos, si sa nu pierzi nici curaj, nici atentie la mediul dvs., ridicat in mod moderat! Noroc, si haideti la vot!

P.S. Scuzati-ma pentru capacitatea mea in romana...nu e prima mea limba, nici nu sunt roman.

Piticu spunea...

:D)) ce frumos ce frumos ... ii recomand pe aia care ameninta cu moartea sa le si puna in practica.

Bogdan, trimite-i la mine, ma ofer eu sa devin primul pentru posterioritate. Nu ma tem, nu de alta dar nu va face nimeni nimic, suntem romani ce dracu :)

Anonim spunea...

Bogdan, nu stiu daca ar trebui sa iei textul de mai sus ca pe o amenintare reala... O simpla cautare arata ca texte precum "ar trebui impuscat" apar sunt folosite uneori ca figuri de stil - nu foarte inspirate, ce-i drept - insa fara intentii criminale reale.

Draguta initiativa "Mergi la vot" by the way! Felicitari, si bafta in continuare.

Anonim spunea...

Iata si link-ul la rezultatul cautarii, la care ma refeream mai sus.

Anonim spunea...

E bine că ai sesizat compania de telefonie mobilă în legătură cu mesajele.

Depui o plângere la polţie, şi apoi îţi pot da numerele de la care ai primit mesajele. Apoi să ne anunţi şi pe noi cine erau ăia şmecheri... care o să stea la mititica pentru că au avut penisul prea mare pentru gândirea lor prea îngustă ;)

Anonim spunea...

Prostii!

Anonim spunea...

ai putin tupeu si demintate in fata copchiilor frustrati care o ard aiurea cu dume de genul , ai o responsabilitate pentru blog-ul pe care il ti . nimeni nu e obligat sa citeasca ce scri aici si cu atat mai putin nu poti sa-i impui cuiva sa faca cum zici tu . eu zic sa nu pui la suflet chestile de genu asta , esti in Romania nu in Bronx ca sa apara unu cu un gun si sa te arda pe la spate . apar vitejii astia care comenteaza sub anonimat si care profita de faza aia cu : "personalitatea unui om pe internet este total diferita fara de personalitatea lui in realitate".Capu sus si mergi inainte , cainii latra lupul trece.Cheerz RottenKid(a)

Anonim spunea...

Omule, exagerezi.

Eu am primit 5 comentarii cu ameninţări şi injurii de la fanii lui El Lider Maximo.

Şi uite că nu mă apuc să urlu că mă omoară iubitorii de Băsescu.

Aşa că hai... nu mai încerca să aduni voturi de simpatie pentru marinar că devii patetic.

CRSC Romania spunea...

In primul rand, vreau sa va multumesc pentru gandurile pozitive.

Dupa mai multe discutii cu fetele de la call center, mi s-a comunicat ca sms-urile au fost trimise probabil de pe Internet si ca nu se poate sti de unde (am ramas uimit sa aflu ca poti primi mesaje cu "hidden id" iar operatorul nici macar sa nu-ti poata indica sursa - pe blog ramane macar un ip).

In cele din urma am facut o cerere in scris pentru operator deoarece prietenii ingineri imi spun ca exista un log in serverul de SMS care arata reteaua/site-ul de pe care au fost trimise respectivele mesaje.

Anonim spunea...

si totusi poate ar trebui sa stai la casa ta cu remarcile astea de pe blog care nu ajuta nimanui - daca ti se intampla ceva, nu cred ca iti face nimeni statuie ca "ai aparat democratia"... as zice sa stai in banca ta cuminte pentru ca e mai bine pentru toata lumea (e un sfat prietenesc - sper sa nu o iei ca pe o amenintare)

Anonim spunea...

NU CRED CA TE-A AMENINTAT NIMENI - TI S-AU DAT DOAR CATEVA SFATURI CA SA-TI VEZI DE PROBLEMELE TALE PENTRU CA NU ARE ROST SA AI SI ALTELE NOI. ASTA CU MOARTEA, E O EXAGERARE SI IN ROMANIA ABIA DUPA 5-6 ANI DACA O VA MIERLI CAREVA. MAI E TIMP.

Badita Florin spunea...

Omule si pe mine inca ma cauta uni sama omoare,nu real,doar sa imi scoata dintii din gura,din cauza Blogului.

Anonim spunea...

cam aiurea sa ti-o iei din cauza unui blog.

Unknown spunea...

Un om poate sa te omoare fara sa zica nimic si oricine poate sa zica ca o va face, fara sa vorbeasca serios.

Oricum, stiu ca e un banc prost, dar e bun :) "Exista ceva mai rau decit oamenii rai, indiferenta oamenilor buni"

Anonim spunea...

bad joke.


serios acum - acestea nici nu le poti numi glume. sunt niste tampenii.

e anormal sa ameninti un om cu moartea [chiar si "in gluma"] doar pt ca nu are aceleasi orientari politice ca si tine...

stupid :(

Anonim spunea...

Nu doar stupid, dar si ilegal - sunt membru al Partidului Social Democrat si vreau sa te asigur ca nu promovam si nici nu sustinem astfel de comportamente. Asa cum a spus si domnul Mircea Geoana, aceasta campania a folosit un limbaj exagerat si s-au intrecut multe limite ale decentei.

Anonim spunea...

Citesc aici niste comentarii aiuritoare.

La fel cum orice anunt de plasare de bombe in institutii este tratat cu seriozitate desi aproape 100% aceste alerte sunt false/farse, orice amenintare cu moartea ar trebui deasemnea reclamata/anchetata/blamata.

Unknown spunea...

Serios acum, inteleg gravitatea actului de amenintare cu moartea in sine, si nu il aprob in nici un fel, dar nu este situatia asta similara cu povestea drobului de sare?

Este un caz super mediatizat in afara in care o bloggeritza a renuntat la blogul ei din cauza unor amenintari cu moartea. Ea chiar a fost sigura ca e posibil ca drobul de sare sa cada pe ea. Dar atunci cind nu esti sigur si atunci cind stii ca amenintari (aproape sigur doar de forma) nu vor schimba modul in care scrii blogul, nu are rost sa te mai ingrijorezi.

Besides, daca unul are ciuda pe tine, o sa ti-o traga si atunci cind i-ai facut toate poftele, poate chiar mai mult atunci, cind se vede cu puterea in mina. Si astfel de posturi dau putere acestor "bullies" virtuali.

Comentariile care nu sint la locul lor sint sterse fara discutii din majoritatea blogurilor. Cam asta cred ca e singura solutie.

Anonim spunea...

Un sfat daca vrei sa inceteze comentariile stupide care par sa fie amenintari cu moartea - nu mai permite comentarii anonime...

Anonim spunea...

este rusinos si lipsit de demnitate modul in care incerci sa-ti faci publicitate pt bloggul tau!!!
nu te-a amenintat nimeni! expresii de genul "ar trebui (merita) inpuscat " sunt foarte comune in limba romana si nu arata decat dispret nicidecum agresiune!!!
incerci doar sa te faci cunoscut si sa-ti atragi clickuri /commenturi pe blogg intr-un mod penibil!!!
saftul meu e sa incetezi! incet, incet, devine ridicol totul, si te faci numai de ras! cat despre impuscat, nici o grija, esti prea mic si neimportant, nu se merita, asa ca stai linistit!

PS: eu unul nu voi mai accesa niciodata bloggul tau! recomand si altora sa faca la fel pt nu a incurja astfel de tactici cu scop PR!!! este pur si simplu de prost gust, nimic mai mult!

Matei spunea...

Doamnee.... Auzi ia... l-a amenintat, i-a zis ca "ar trebui impuscat" si baietelul lu' mama s-a speriat tare tare.... vaiiiii.... ce ma fac eu cu tine bogdanel? Serios acum, ti-e frica si de intuneric? Daca iti taie Renelu' curentu' faci plangere la DNA si te arunci pe firul de alimentare sa vezi unde e buba apoi te duci la Casa Alba sa reclami Romania? Sau asa faci u de obicei, depui plangeri peste tot din cauza unei metafore? S-ar spanzura Eminescu in mormant saracul daca ar stii ca mai exista oameni care iau de buna orice expresie si o scot din context....