5.22.2007

Tinerii, segmentul de varsta cu cel mai mare procent de participare

Un procent de 74,35% dintre cei care au votat sambata 19 mai au fost impotriva suspendarii lui Traian Basescu. 24,87% dintre cei care au participat la consultarea electorala s-au declarat in favoarea plecarii acestuia de la Cotroceni. Aceste cifre au fost publicate de Biroul Electoral Central dupa numararea a 99,9% din voturi.


Impotriva lui s-au exprimat 2 milioane de oameni. Dintre acestia, 50 de procente sunt simpatizanti si sustinatori PSD, 20% sunt simpatizanti PNL, iar restul de 30 de procente provin de la alte formatiuni. Votul pentru referendum a relevat faptul ca, pentru prima data in Romania, votantii din mediul urban au fost mai multi la urne decat cei din mediul rural - 4.374.000 fata de 3.564.000.

O noua premiera in istoria electorala a Romaniei este aceea ca tinerii (intre 18 si 34 de ani) au avut cea mai importanta prezenta la vot comparativ cu celelalte segmente de varsta.

Sursa: Evenimentul Zilei

2 comentarii:

Anonim spunea...

aici se va da batalia de acum inainte!

Anonim spunea...

Sociologii si-au luat multe notite pe 19 mai - e mai mult decat clar ca dupa era Iliescu, batalia se va da pe marele urban.

La urmatoarele alegeri vom vedea mult mai multe campanii "online", vom vedea mai multe bloguri portocalii/rosii dar si actiuni punctuale pe urbani.